Επιλογή λαδιού για αυτοκίνητο.

Πολλοί έχουν απορία ποιό λάδι να βάλουν στο αυτοκίνητό τους. Για να επιλέξετε λάδι για το αυτοκίνητο, θα πρέπει να σκεφτείτε πως οδηγείτε (ήρεμα; δίχως αύριο; σύντομες διαδρομές; ταξίδια;) και τί επιθυμείτε από τον κινητήρα. Μακροζωία ή απόδοση; Δεν μπορείτε να τα έχετε όλα.

Πρώτα μερικά δεδομένα.

Με βάση τα παραπάνω συμπεραίνουμε πως αν δεν κάνουμε μεγάλες διαδρομές πάνω από 20 λεπτά, ένα λεπτό λάδι είναι καλύτερο από ένα παχύ. Αν όμως κάνουμε μεγάλες διαδρομές πάνω από 20 λεπτά, τότε καλύτερα να έχουμε ένα παχύ λάδι. Λεπτό λάδι θεωρείται το λάδι που ο δεύτερος αριθμός είναι 20-30 και παχύ αυτό που ο δεύτερος αριθμός του είναι 50-60. 60 συνήθως φοράνε τα αγωνιστικά αυτοκίνητα - αλλά και για πλούσιους που θέλουν να κρατήσουν τον κινητήρα για πάντα. Ο πρώτος αριθμός αφορά την κρύα θερμοκρασία λαδιού που συνήθως είναι 0-10W. Απ' όσο ξέρω στην Ελλάδα οι περισσότεροι βάζουν 10W-40.

Η απάντηση.

Το καλύτερο λάδι για όλες τις καταστάσεις είναι το 0W-60. Γιατί στον χειμώνα αλλά και στην εκκίνηση που χαλάει ο κινητήρας είναι λεπτό (0W) και αφού ζεσταθεί ζεσταθεί γίνεται χοντρό (60). Το πρόβλημα; Είναι πανάκριβο (και δεν υπάρχει στην αγορά). Οπότε πάμε για συμβιμβασμό.

Στην Ελλάδα δεν έχουμε θερμοκρασίες κάτω από -5 βαθμούς κελσίου, οπότε ένα λάδι 15W-50 για κινητήρα που κάνει διαδρομές πάνω από 20 λεπτά είναι το καλύτερο. Παρ' όλα αυτά, αν δεν ζορίζουμε τον κινητήρα και ένα λάδι 10W-40 είναι πάλι καλό (αλλά όχι το καλύτερο - εκτός και αν κάνουμε διαδρομές μικρότερες από 20 λεπτά). Αντίθετα, αν κάνουμε μόνο διαδρομές μικρότερες από 20 λεπτά καλύτερα ένα λάδι 0w-30 παρά 15W-60. Αν δεν μας ενδιαφέρει η μακροζωία του κινητήρα ή θέλουμε καλύτερη απόδοση ή καλύτερη οικονομία καυσίμου (λιγότερο κατανάλωση) ή κάνουμε μικρές σύντομες διαδρομές, τότε μπορούμε να βάλουμε ακόμη και 0W-20. Αν και το βρήσκω υπερβολικό, νομίζω το 0W-30 είναι το τέλος της υπερβολής.

Μην βάλετε λάδι 20W-50 αν είναι χειμώνας. Το 20W στον χειμώνα έχει cst πάνω από 1.000 (έχει κοντά 3.000 στους 0 βαθμούς, 2.000 στους 5). Είναι καλό μόνο για 15 βαθμούς και πάνω. Χρειαζόμαστε λάδι τουλάχιστον 10cst και στους 100 βαθμούς κινητήρα το 30άρι είναι στο όριο μεταξύ 9.3 και 12.5cst. Δυστυχώς οι περισσότεροι αυτό το λάδι βάζουν. Σας προτείνω τουλάχιστον 40άρι λάδι.

Ένα πρόβλημα είναι αν κάνουμε μικρές διαδρομές αλλά και μεγάλες. Τότε θα έβαζα 5W-50 ή 10W-50 (αυτή την στιγμή είναι σε ανεκτή τιμή) και δεν θα ζόριζα σε ταξίδι το αυτοκίνητο με πάνω από 140km/h.

Φυσικά απαράβατος κανόνας είναι να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου. Μπορεί σε κάποιο ιξώδες η αντλία λαδιού να έχει πρόβλημα. Γι' αυτό ο κατασκευαστής σας προτείνει τί λάδι να βάλετε. Απλά - για Ελλάδα - και σύμφωνα με τις συνθήκες οδήγησης, μπορείτε να βάλετε λεπτότερο η παχύτερο λάδι. Πάντα όμως σύμφωνα με αυτά που προτείνει ο κατασκευαστής. Και μην ξεχνάτε την προδιγραφή API. Μην βάλετε σε αυτοκίνητο που θέλει προδιαγραφή API SN/SM λάδι API SL! Αντίθετα μην βάλετε σε κινητήρα που απαιτεί API SL, SN ή SM!

Στο λάδι δεν έχει σημασία μόνο η ρευστότητα αλλά και οι προδιαγραφές του (API Level)! Έτσι άλλο το SM/SN λάδι και άλλο το SL! Όπως θα διαβάσετε και εδώ σε pdf (απο πρώην εργαζόμενο στην Mobil) "When the car manual specifies an obsolete API category (e.g. API SF), we may and should use a lubricant with a higher category (for engines, not for gears). Generally, the higher the category, the better the oil but avoid API SM and API SN for old cars – there API SL is the best.", σε παλιά αυτοκίνητα που δεν απαιτούν SM/SN προδιαγραφές καλύτερα να βάλουμε λάδι προδιαγραφών SL και σε καινούργια λάδι προδιαγραφών SN, δεν αρκεί να εξετάζετε μόνο την πυκνότητα του λαδιού αλλά και τις προδιαγραφές (καθαριστικά, αντοχή στην θερμοκρασία και πίεση, αντιοξειδωτικά, κ.ο.κ.)

Έτσι αν έχουμε καινούργιας τεχνολογίας αυτοκίνητο, καλύτερα να βάλουμε λεπτότερο λάδι SM προδιαγράφων (βλ. Oberon SYNT 5W-40) παρά παχύτερο λάδι αλλά χαμηλότερων προδιαγραφών (βλ. Oberon SYNT 10W-60). Αντίθετα, το 60άρι της Shell που είναι προδιαγραφών SN, καλύτερα να μπει στο καινούργιας τεχνολογίας αυτοκίνητο, αλλά όχι σε ένα παλιό, ώπου είναι καλύτερη η προδιαγραφή SL.

Μην ξεχνάμε πως σημαντική είναι και η ποιότητα της βενζίνης! Toyota: "Hirano acknowledged that degraded fuel is unavoidable in real-life use of gasoline-fueled engine. However, reduction of insolubles formation is possible. “In order to achieve better anti-oxidancy of the engine oil, there are two ways: better anti-oxidant formulations and higher quality base oils. These are very important to prevent coking in the engine,” he said."

Ένα λάδι στο ράφι έχει διάρκεια ζωής 4 χρόνια. Στο αυτοκίνητο ακόμη λιγότερη. Αλλάζετε το λάδι τουλάχιστον κάθε χρόνο. Χρησιμοποίησα συνθετικό λάδι δεκαετίας χωρίς πρόβλημα. Πρέπει μόνο να το ανακατέψετε καλά ώστε να φύγουν τα πρόσθετα από την βάση.

Σήμερα στην αγορά υπάρχουν λάδια 10W-60 που θεωρώ πως είναι τα καλύτερα (αλλά πολύ ακριβά). Δυστυχώς δεν υπάρχει «συνθετικό» σε 50 όπως παλιά. Συνθετικά σε 50άρια βρήκα της Sustina, αλλά είναι πανάκριβο (νομίζω κάπου στα 100€, αλλά κορυφαίο με ιξώδες 0W-50), φθηνότερες αλλά άριστες λύσεις είναι τα Selenia Abarth 10W-50 (σε ένα κατάστημα που ρώτησα δεν τα έφερναν), ενδιαφέρουσες περιπτώσεις τα Mobil 1 5W-50 Peak Life (μου είπαν 73€ τα 5 λίτρα), και το 10W-60 για ειδικές καταστάσεις. Υπάρχουν και 50άρια ELF (evolution 900), αλλά δεν ξέρω αν θα τα βρείτε Ελλάδα. Για κάποιο λόγο η αγορά έχει κατακλειστεί από 40άρια λάδια. Φαντάζομαι επειδή οι κινητήρες έχουν καλύτερες ανοχές αλλά, επειδή τα λάδια γίνονται καλύτερα αλλά κυρίως επειδή με 2-3 αλλαγές λαδιών ένας σύγχρονος κινητήρας βγάζει άνετα 100.000km και οι περισσότεροι αλλάζουν το αυτοκίνητο σε εκείνα τα χιλιόμετρα. Αν όμως θέλεις να κρατήσεις το αυτοκίνητο πάνω από 300.000km χιλιόμετρα, φαντάζομαι χρειάζεται προσοχή στην επιλογή του λαδιού και αν είσαι «γκαζιάρης» για μετά από 20 λεπτά τότε σίγουρα θες παχύτερο λάδι από 40άρι.

Η Mercedes προτείνει μόνο συνθετικά λάδια και τουλάχιστον 5W-40.

Όπως βλέπετε η ELF σε αγώνες αντοχής προτείνει 60άρια και 50άρια λάδια και σε αγώνες απόδοσης προτείνει 30άρια και 40άρια λάδια. Με άλλα λόγια: Για απόδοση: Πας σε λεπτό λάδι. Για αξιοπιστία: Πας σε χοντρό / παχύ. .

Ελληνικά λάδια

Επίσης θα πρότεινα και Ελληνικά λάδια. Μου είπαν τα καλύτερα για την Hellas Petrol (Καλοχώρι θεσσαλονίκης Google Map, Apple Maps, openstreetmap), την σειρά Oberon. Δυστυχώς δεν έχουν σε συνθετικό (έτσι μου είπε μεταπωλητής) το 15w-50 αν και το έχουν στην ιστοσελίδα τους παρά μόνο σε ημισυνθετικό.

Πόσα χιλιόμετρα να κρατάω τα λάδια;

Τα συνθετικά 15.000km, εδώ η μελέτη, (τοπικό αντίγραφο), αφού γίνονται μόνο 15% λεπτότερα. Για ημισυνθετικά δεν έχω ιδέα, συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο το αυτοκινήτου. Γενικά νομίζω καλύτερα στον χρόνο να αλλάζετε, όλα τα λάδια.

Τί λάδι βάζεις εσύ;

Το παχύτερο + συνθετικό που προτείνει ο κατασκευαστής μου (15W-50), προτιμώ μακροζωΐα. Έβαλα τρεις φορές 5W-40 και είχα πολύ θόρυβο από τον κινήτηρα μετά από μία ώρα οδήγησης. Με το 15W-50 είναι αθόρυβος ο κινητήρας μέχρι τις 3.000 στροφές.

Επιπλέον διάβασμα

Διάβασα πολύ για να βγάλω τα συμπεράσματα, αλλά αν θέλετε να διαβάσετε και εσείς νομίζω θα σας αρκούν τα παρακάτω: Εργαζόμενος στην Mobil, Popular Mechanics, Machine Lubrication, SynLube Viscosity, kewengineering viscosity, Bob is the Oil Guy (κάποιες φορές ξεφεύγει από το θέμα, αφού μπερδεύει μακροζωία και απόδοση).

Αυτά προτείνει η Honda για κινητήρες της δεκαετίας του 90 (δεν έχουν αλλάξει και πολλά από τότε).

Κάτω από 35°C, 5W-30 (οι περισσότεροι σήμερα βάζουν 30αρι λάδι, θαρρείς και ζούμε στην ανταρκτική!)
-20°C to 35°C, 10W-30 (στην Ελλάδα πιάνουμε το καλοκαίρι πάνω από 35 βαθμούς, άρα δεν προτείνει το 30άρι λάδι!)
above -20°C, 10W-40 (βλέπουμε πως το 40άρι είναι καλό για Ελλάδα)
above -15°C, 15W40/15W-50 (αλλά το 50άρι καλύτερο)
Θερμοκρασίες πάνω από -10°C, 20W-40/20W-50. <---- Δηλαδή για Ελλάδα προτείνει 40άρι ή 50άρι λάδι.

Με άλλα λόγια ένα λάδι 5W-50 καλύπτει θερμοκρασίες κάτω από 35 βαθμούς επειδή είναι 5άρι τον Χειμώνα (της Ανταρκτικής) και ως 50άρι καλύπτει και τo Καλοκαίρι (της Σαχάρας) :-)

Και σε ακούω να φωνάζεις. Μα έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια από το 1990! Ας δούμε τί προτείνει η Toyota για το Auris. Ο πίνακας δεν διαφέρει σε πολλά από αυτά που προτείνει η Honda το 1990. Και θα δείτε πως προτείνει το λεπτότερο λάδι (20άρι) και όχι 50άρι. Γιατί όμως; Το γράφει η ίδια η Toyota, «η καλύτερη επιλογή για οικονομία καυσίμου και κρύο ξεκίνημα». Πράγματι, αλλά δεν γράφουν ποιά είναι η καλύτερη επιλογή για αξιοπιστία. Και αφού βλέπουμε από τον πίνακα πως η μηχανή λειτουργεί και με 50άρι λάδι, δεν βλέπω κανέναν λόγο να μην χρησιμοποιηθεί για μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Για την ακρίβεια το γράφει έμμεσα η Toyota, αν οδηγείς γρήγορα ή με υψηλό φορτίο (σε ανηφόρες / να κουβάλας τροχόσπιτο κ.ο.κ.) τότε βάζεις παχύ λάδι! Toyota: "An oil with a higher viscosity may be better suited if the vehicle is operated at high speeds, or under extreme load conditions." Ενδιαφέρον πως η ταχύτητα είναι το ίδιο με ακραία φορτία. Εσείς που τρέχετε: ξεχάστε το λεπτό λάδι αν θέλετε αξιοπιστία.

Σε περίπτωση που απορεί κάποιος και βλέπει συνωμοσία στις εταιρίες ώστε να χαλάμε επίτηδες τα αυτοκίνητα με λεπτό λάδι έχω να συμπληρώσω δύο πράγματα. Είναι απόλυτα δικαιολογημένο αυτό που κάνουν οι εταιρίες. Πρώτα και κυριώτερα, οι σύγχρονοι κινητήρες είναι τόσο αξιόπιστοι που άνετα βγάζουν 200.000 χιλιόμετρα (οι περισσότεροι κάνουν αυτά τα χιλιόμετρα σε 20 χρόνια) με φυσιολογική χρήση και συντήρηση και οι περισσότεροι αλλάζουν τα αυτοκίνητα σε αυτά τα χιλιόμετρα. Και οι περισσότεροι κάνουν σύντομες διαδρομές και όχι ταξίδια με τα αυτοκίνητά τους. Άρα καλύτερα ένα λεπτό λάδι σε αυτές τις περιτώσεις! Καλύτερα να γλυτώσεις βενζίνη, παρά να συντηρείς το αυτοκίνητο για χιλιόμετρα που δεν θα χρησιμοποιήσεις. Δεύτερο, είναι πως υπάρχουν κανόνες για κατανάλωση και καυσαέρια. Θαύματα δεν μπορούν να κάνουν οι εταιρίες, οπότε για να πιάσουν τις αυστηρότερες προϋποθέσεις για οικονομία καυσίμου, χρησιμοποιούν λεπτότερο λάδι. Τρίτο, αν έχεις φτάσει να διαβάζεις μέχρι εδώ, λογικά είσαι από αυτούς που προσέχουν το αυτοκίνητο και αλλάζουν συχνά λάδια. Σημαντικότερο όμως είναι να αλλάζεις και τα υγρά του ψυγείου, φρένων, την αντλία νερού, ιμάντα χρονισμού κ.ο.κ. Υπάρχουν εξίσου σημαντικά εξαρτήματα / υλικά για την υγεία του κινητήρα.

Στην Αμερική την δεκαετία του 2010 (μετά από 20 χρόνια) η Honda (η εταιρία με την καλύτερη αξιοπιστία) άλλαξε τις εγγυήσεις επειδή χρησιμοποιούσε λεπτότερο λάδι για να πιάσει τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου που επιθυμούν κάποιες πολιτείες.
HONDA only claims "useful life" as 7-years or 70,000 miles in EPA certifications for their CIVIC which uses SAE 5W-20 Motor Oil, while the previous model year that utilized SAE 5W-30Motor Oil was certified for 10 year or 100,000 mile durability. (Δηλαδή δίνει 30% λιγότερη εγγύηση με 10 βαθμούς διαφορά. Φανταστείτε τις διαφορές με λάδια 50άρια ή 60άρια.)

Φεβρουάριος 2015
Σεπτέμβριος 2015, συνθετικά στα 50.
Απρίλιος 2016, Popular Mechanics, συντακτικές διορθώσεις.
Ιούλιος 2016, ορθογραφικά και Elf 50άρια.
Μάρτιος 2017, αντοχή στον χρόνο + Ελληνικά λάδια.
Σεπτέμβριος 2017, Toyota Auris viscocity + API service.

Τυχαία εικόνα

cosmic_beat_descending.png

You are here with: CCBot/2.0 (http://commoncrawl.org/faq/)
Your IP: 54.81.210.99

Made in Linux :)

Hits: 3864