Αρνητές Ηλεκτρικών

Έχουν περάσει 10 χρόνια που η Tesla πουλάει ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κάνουν τα πάντα με ταχύτητα, αυτονομία, αξιοπιστία, μεγάλη διάρκεια ζωής, ασφάλεια, μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα, οικονομικά και όμως υπάρχει η αντίληψη πως χαλάνε γρήγορα οι μπαταρίες τους, μειώνεται γρήγορα η εμβέλεια τους, είναι άχρηστα για θέρμανση στο κρύο, δεν κάνουν οικονομία και παράγουν περισσότερα απόβλητα, δεν κάνουν για ταξίδι.

Απομυθοποίηση

Θα χρησιμοποιήσω για παράδειγμα την Tesla διότι είναι η καλύτερη εταιρεία αφού έχει τον αποδοτικότερο κινητήρα και την καλύτερη μπαταρία. Αγνοώ τις υπόλοιπες εταιρείες διότι κοστίζουν 30.000€ και ένα Tesla Model 3 στα 45.000€ είναι πολύ καλύτερο σε εμβέλεια, χώρους και δυνατότητες.

Χαλάνε γρήγορα οι μπαταρίες

Από το 2018 (!) έχει καταγραφεί πως οι μπαταρίες των Tesla κρατάνε το 90% της φόρτισής τους ακόμη μετά από 300.000km. Οι μπαταρίες βελτιώνονται. Αυτά τα χαρακτηριστικά αναμένεται να γίνουν καλύτερα.

Τα ηλεκτρικά είναι βλαβερότερα για το περιβάλλον

Ακόμη ένας μύθος. Κοιτάξτε τον πίνακα στο 9:10. Συμφέρει (οικολογικά) να κατασκευαστεί ηλεκτρικό, ακόμη και αν έχεις ΗΔΗ αυτοκίνητο. Αν υποθέσουμε πως η κατανάλωση είναι 7lt/100km σε 7 χρόνια το ηλεκτρικό ισοφαρίζει το οικολογικό αποτύπωμα με το ΗΔΗ αγορασμένο αυτοκίνητο.

Η φόρτιση είναι ακριβή

Ειδικά για Ελλάδα που έχουμε την 4η ακριβότερη βενζίνη στον πλανήτη αυτό είναι γελοίο. Η φόρτιση στο σπίτι είναι 0.20cent την KWh. Δηλαδή κοστίζει 3 φορές λιγότερο από την βενζίνη. Όσο το φυσικό αέριο, (όχι το υγραέριο). Πράγματι είναι πρόβλημα η ταχυφόρτιση αφού κοστίζει 0.60cent την KWh δηλαδή το ίδιο με την βενζίνη. Βέβαια τα ηλεκτρικά δεν χρειάζονται συντήρηση όπως μπουζί, λάδια, φίλτρο αέρος κ.ο.κ. Δηλαδή πάλι φθηνότερα κοστίζουν μακροπρόθεσμα.

Άχρηστα για την θέρμανση στον χειμώνα

Δεν μπορώ να φανταστώ από που προέρχεται αυτό η παραπληροφόρηση. Ένα βενζινοκίνητο χρειάζεται 1 λίτρο για μία ώρα για θέρμανση στους 0 βαθμούς εξωτερικής θερμοκρασίας. Ένα ηλεκτρικό ξοδεύει 1KW. Δηλαδή αν έχουμε 20 λίτρα βενζίνη (1/3 γεμάτο ρεζερβουάρ) θέρμανση για 20 ώρες, αν έχουμε φορτισμένο ηλεκτρικό στο 1/3 πάλι θέρμανση για 20 ώρες. Εδώ τα αποτελέσματα.

Αναλυτικά η κατανάλωση ενός ηλεκτρικού για θέρμανση:

0°C: 0.9 kW
-8°C: 1.3 kW
-11°C: 1.1 kW
-25°C: 1.95 kW
		

Στο ηλεκτρικό έχουμε την επιλογή να επιλέξουμε χαμηλότερη θερμοκρασία και να γλυτώσουμε και άλλη ενέργεια, ενώ στον θερμικό κινητήρα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Αν χαμηλώσεις την θέρμανση, δεν μειώνεται η κατανάλωση του θερμικού κινητήρα. Με άλλα λόγια το ηλεκτρικό είναι αποδοτικότερο, καλύτερο και με επιπλέον δυνατότητες.

Δεν κάνουν για ταξίδι

Υπάρχουν σταθμοί φόρτισης σε όλη την χώρα. Σε ανάγκη φορτίζεται αργά από οποιαδήποτε μπρίζα. Σε 20 λεπτά φορτίζεις 150 χιλιόμετρα σε ταχυφορτιστή: "100 miles of range in around 20 minutes". Χάρτης με σταθμούς φόρτισης από το Plugshare.com Χάρτης φορτιστών στην Λάρισα.

Είναι λογικό να υπάρχουν αρνητές

Αισθάνομαι πλήρως τους αρνητές. Για παράδειγμα εγώ είμαι αρνητής του diesel. Ακόμη και αν είχα χρήματα δεν θα αγόραζα diesel διότι δεν μου αρέσει η συμπεριφορά και ο ήχος του diesel κινητήρα. Έτσι προτιμούσα βενζινοκίνητο ακόμη και αν έδινα παραπάνω χρήματα μακροπρόθεσμα. Βέβαια οι αρνητές ηλεκτρικών δεν παραδέχονται την ανωτερότητα των ηλεκτρικών, αλλά υποστηρίζουν πράγματα βγαλμένα από το μυαλό τους.

Που έχουν δίκιο οι αρνητές

Τα ηλεκτρικά είναι πράγματι ακριβά. Ένα αξιοπρεπές (Peugeot e-208) κοστίζει 30.000€. Ένα Honda E, αυτοκίνητο πόλης, όχι για ταξίδια, 4θεσιο με μικρό χώρο αποσκευών κοστίζει πάλι 30.000€. Είναι βέβαια πολυτελές. Το Tesla Model 3 κοστίζει 45.000€. Αν και είναι κατηγορία μεγάλου αυτοκινήτου που πραγματικά προσφέρει τα πάντα, είναι πράγματι ακριβό και αδύνατο να το αγοράσει η πλειοψηφία. Μακροπρόθεσμα (στα 20 χρόνια) συμφέρει αφού θα έχουν εξοικονομηθει 14.000€ σε καύσιμο και 2.000-3.000€ σε συντήρηση (λάδια, μπουζί, ιμάντες, κ.ο.κ.), αλλά οι περισσότεροι δεν κρατάνε τα αυτοκίνητά τους 20 χρόνια.

Τα ηλεκτρικά δεν είναι βολικά. Πράγματι έχουν δύο προβλήματα στην καθημερινότητα τα ηλεκτρικά. Χρειάζεσαι ιδιωτικό χώρο για την φόρτιση ειδάλλως με τους φορτιστές η τιμή βγαίνει ίδια με βενζινοκίνητο. Επίσης σε περίπτωση ανάγκης, αν θες να πας κάπου μακριά, θα πρέπει να έχεις πρόσβαση σε ταχυφορτιστή ή να είσαι τυχερός και να είναι ήδη φορτισμένο.

Σημαντική σημείωση

Αυτή η άρνηση είναι παγκόσμιο φαινόμενο και όχι Ελληνική αποκλειστικότητα. Μέχρι και η Toyota ήταν (είναι;) αρνήτρια.

Bonus: Πράγματα που δεν ξέρουν οι αρνητές, αλλά είναι πράγματι αρνητικά για τα ηλεκτρικά

Δεν κάνουν για αγώνες. Υπερθερμαίνεται η μπαταρία και πέφτει η απόδοση. Φαντάζομαι δεν κάνουν και για καγκούρικη οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο. Δηλαδή δεν μπορείς να οδηγάς με 240km/h με ηλεκτρικό για πολλή ώρα αφού θα υπερθερμανθεί η μπαταρία, αλλά μπορείς με 160km/h (που πάλι είναι υπερβολή).

Πρώτη δημοσίευση: 27 Ιανουαρίου 2022
Συντακτικό και ταχυφόρτιση: 24 Απριλίου 2022

Τυχαία εικόνα

You are here with: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
Your IP: 3.239.111.79

Made in Linux :)

Hits: 82
Hello robot CCBot!

Φόρτος CPU: 0.06 | 0.02 | 0