Μερικές Εξηγήσεις πρώτα

Θα σας φαίνεται εξωφρενικό να ισχυρίζεται κάποιος πως δεν υπάρχει υπερφορολόγηση στην Ελλάδα το 2018, αλλά πρέπει να κάνω μία απαραίτητη υποσήμανση. Δεν έχω ανοίξει τηλεόραση από το 2008, έτσι ενημερώνομαι μόνος μου από πρωτογενείς πηγές, όχι από blogs, ή διαπλεκόμενες / ταγμένες ιστοσελίδες. Όταν άκουσα πως υπάρχει υπερφορολόγηση (από τηλεοράσεις σε επισκέψεις σε άλλα σπίτια) κατάλαβα πως έχουμε ακόμη μία προπαγάνδα. Δεν είναι παράξενο πως όλοι πιστεύουν πως υπάρχει υπερφορολόγησης, αφού η πλειοψηφία ενημερώνεται από τηλεόραση, ή από διαπλεκόμενες ιστοσελίδες (δεν έχει καμμία διαφορά η προπαγάνδα)

Υπάρχει υπερφορολόγηση στην Ελλάδα του 2018;

Χωρίς να λάβουμε υπ' όψιν άλλες παραμέτρους, πρώτα να δούμε τον μέσο της Ε.Ε. ο οποίος είναι στο 40% (τοπικό αντίγραφο). Μάλιστα στον σκληρό ευρωπαϊκό πυρήνα (στις αναπτυγμένες χώρες) ο μέσος όρος είναι στο 41-42%. Πως μπορούμε να χαρακτηρίσουμε πως ένα κράτος υπερφορολογεί; Προσωπικά θα έλεγα μία διαφορά 10% για να θεωρήσω υπερφορολόγηση, δηλαδή πάνω από 50%. Η Ελλάδα στο 42.5%. Δεν το λες και υπερφορολόγηση. Αλλά το ενδιαφέρον είναι πως χώρες όπως η Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, έχουν την ΙΔΙΑ φορολόγηση και ΔΕΝ έχουν χρεοκοπήσει! Ακούσατε κανέναν να λέει πως σε αυτές τις χώρες υπάρχει υπερφορολόγηση; Ή ακούσατε «το πλεόνασμα βγήκε από το αίμα του λαού;»

Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι να δούμε ποιες χώρες έχουν μεγαλύτερη φορολόγηση από Ελλάδα: Γαλλία, Δανία, Ιταλία, Βέλγιο, Σουηδία, Φιλανδία! Ακούσατε κανέναν να λέει πως υπάρχει υπερφορολόγηση σε αυτές τις χώρες;

Τα κανάλια λοιπόν, έχουν λάβει εντολή να πείσουν όλο τον ελληνικό κόσμο, πως υπάρχει υπερφορολόγηση. Είναι προφανές πως εξυπηρετούν την φιλελεύθερη ιδεολογία: φόρος = κλοπή.

Ναι, που ζεις; Δεν βλέπεις πως όλοι παραπονιούνται;

Αυτοί που παραπονιούνται οι περισσότεροι είναι οι βολεμένοι, ή υψηλά αμειβόμενοι αφού παλαιότερα φορολογούνταν λίγο (το 2006 η φορολόγηση ήταν 10 μονάδες κάτω στο 33% (τοπικό αντίγραφο), ήμασταν στον πάτο της φορολόγησης: είδατε τότε να έχουμε ανάπτυξη ή χρεοκοπήσαμε;). Στην πραγματικότητα δεν ανέβηκε η φορολόγηση 10 μονάδες. Κάποιοι που δεν φορολογούνταν καθόλου άρχισαν να φορολογούνται και φυσικά διαμαρτύρονται. Επίσης η χρήση πληρωμών (βλ. capital controls) με κάρτες μείωσε την φοροδιαφυγή. Άλλο να βγάζεις 100.000€ τον χρόνο και να πληρώνεις 20.000€ και άλλο να πληρώνεις 40.000€. Σου κακοφαίνεται!

Επίσης παραπονιούνται και αυτοί που η μόνη πηγή τους της ενημέρωσης είναι τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ (όλα είναι) και δεν εξετάζουν πρωτογενή δεδομένα.

Τα γραφήματα

2006

2016

Μα που ζεις; Αφού δεν φτάνουν τα χρήματα!;

Άλλο παίρνω λίγα (300-600€), άλλο με υπερφορολογούν. Και αυτοί που διαμαρτύρονται δεν είναι των 600€ αλλά των 2.000€. Ας πληρώσουν λοιπόν το μάρμαρο οι των 600€ και όχι των 2.000€. Ή το ανάποδο όπως λέει και το σύνταγμα; «Ο καθένας συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του».

Να υπενθυμίσω πως η χώρα έχει χρεοκοπήσει από το 2008 (και νωρίτερα).

Τυχαία εικόνα

t20_t21_server_back_dark_txt.jpg

You are here with: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
Your IP: 44.200.30.73

Made in Linux :)

Hits: 906
Hello robot CCBot!

Φόρτος CPU: 0.07 | 0.14 | 0.25